Run 4 Danique en Stichting Semmy.

Afgelopen zondag 17 oktober was de Run 4 Semmy, voor ons de Run 4 Danique. In een hele grote bus met 35 lopers en 35 supporters werden we zondag naar Amsterdam gebracht. De buschauffeur liet ons bij de VU uitstappen om daar onze chip, startnummer en shirt op te halen. Daar werd ook een woordje gedaan door de vader van Semmy, dokter Kaspers en Wendy van Dijk. We hielden een minuut stilte voor alle kinderen die zijn overleden en werden de namen genoemd van de kinderen die het afgelopen jaar zijn overleden. Dit is altijd een heel heftig en emotioneel moment want daar staan we dan met alle families en vrienden van kindjes die getroffen zijn door deze afschuwelijke rotziekte.. waar zijn we in terecht gekomen.. dit kan toch niet waar zijn.. we hoeven elkaar maar aan te kijken en we weten genoeg.. al die vaders, moeders, broertjes, zusjes kennen het grootste verdriet wat er bestaat.. afschuwelijk..

Om 9.40 uur liepen we richting het Olympisch Stadion voor de Warming-up met Wendy van Dijk en om 10.25 uur gingen we van start voor de 8 km Run4Semmy. Samen met Demi, Elles, Marlin, Henk, Gert-Jan, Andres, Timen, Iza, Tim, Bob, Lenie, Dineke, Berry, Alex, Rowan, Monique, Yoeri, Niels, Hetty, Henk, Linda, Gonny, Freek, HendrikJan, Ilse, Jule, Agnes, Rianne, Annemarie, Dagmar, Sander, Ilse, René (en ik) liepen we o.a. door het Vondelpark tussen al die mensen met lichtblauwe Semmyshirts, echt heel indrukwekkend. Dit jaar liepen we met 314 Semmylopers en hadden we op het 6 km punt een verzamelplaats om op elkaar te wachten en zodoende als een grote blauwe wolk het Olympisch Stadion binnen te komen lopen. Dat lukte dit jaar erg goed en we vielen heel goed op waardoor we weer veel aandacht kregen voor de Stichting. Samen met onze lieve familie en vrienden kwamen we over de finish, al zwaaiend naar al onze fantastische supporters op de tribune. Dominique, Pa, Ma, Pa, Tante Gees, Janneke, Stan, Wessel, Jolanda, Sanne, Hans, Diana, Ronald, Noëlle, Marjon, Ingrid, Joey, Enzo, Rachelle, Erna, Britt, Lisa, Diana, Karel, Isa, Christi, Karin, Tiem, Jannie, Jo-An, Timen, Hessel, Milou, Wilco, Bertus en Gerrie.. bedankt dat jullie ons hebben aangemoedigd en fijn dat jullie mee waren! Heel trots waren we op Dineke van Eek en Tante Lenie (oftewel Tante Nijntje) want zij haalden ook binnen de toegestane tijd de finish, echt super gedaan! En natuurlijk willen we iedereen bedanken voor al het sponsorgeld wat we samen (vanuit Vaassen) hebben ingezameld, maarliefst Eur 2.653,77 (wat tot nu toe bij ons bekend is) fantastisch! Ook willen we Gerda en Henk Huiskamp van C1000 Huiskamp uit Apeldoorn en de voorzitter Oscar Schaverbeke van onze tennisclub bedanken voor de sponsoring! Maar ook de Betuwe Express en buschauffeur Piet, bedankt voor de bijdrage aan Stichting Semmy!

Het geeft ons een heel goed gevoel om te lopen voor Danique en al haar lotgenootjes. Wat had Danique (en alle andere kindjes) graag zelf meegelopen, dat beeld zagen we steeds voor ons, hoe ze dartelend en vol enthousiasme over het parcours had gerend en het liefst als eerste over de finish. Voor jou hebben we gelopen, lieve Danique en we hopen daarmee je lotgenootjes een kans op overleving te geven. Het idee dat er op dit moment kindjes strijden tegen deze afschuwelijke rotziekte maakt ons boos, verdrietig maar ook erg strijdbaar. Dit moet stoppen, kinderen mogen niet zóó ziek worden en overlijden. Er moet wat gebeuren en daar zullen we ons best voor blijven doen en we hopen dat iedereen ons daarbij blijft steunen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s