Wereldlichtjesdag op zondag 13 december 2009

Elke 2e zondag in december wordt er Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag, om 19.00 uur ’s avonds, steken mensen over de hele aarde kaarsjes aan ter nagedachtenis aan, op welke wijze dan ook, overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben, en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet.’

Elk jaar op de tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdag georganiseerd. Dit jaar, op zondag 13 december 2009, staan we met elkaar stil bij alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. We hopen op die manier een lichtpuntje te kunnen bieden in deze donkere dagen.
We eren en herinneren al die kinderen door een kaarsje te branden, te luisteren naar troostende woorden en gedichten. En natuurlijk wordt het speciaal voor deze dag geschreven lied “Precious Child” ten gehore gebracht.

Voor meer informatie, zie www.wereldlichtjesdag.nl

Wij vragen u vriendelijk om thuis om 19.00 uur een kaars te branden. Het wordt op prijs gesteld als u anderen wilt oproepen hetzelfde te doen. Immers: World Wide Candlelighting is een mooi initiatief waar iedereen simpelweg aan mee kan doen. Ook mensen die zich nauw betrokken voelen, steken vaak een kaarsje aan om zo hun medeleven te tonen. Zij zorgen er op deze manier voor dat er in de gehele wereld op de tweede zondag in december een soort lint van lichtjes ontstaat.

We hopen dat zoveel mogelijk mensen een kaarsje zullen aansteken om 19.00 uur om Danique en alle andere kinderen die zijn overleden te herdenken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s