Run 4 Semmy

We hebben zondag 18 oktober een ongelofelijk indrukwekkende dag beleefd met onze familie, vrienden, collega’s, tennismaatjes en aanhang bij de Run 4 Semmy tijdens de Marathon van Amsterdam. Onze tennisvereniging had alles tot in de puntjes georganiseerd! Daarvoor willen we de organisatie (voorzitter Wilco Mulder, Gert-Jan de Groene, Marjon en Berry Modderkolk, Dineke van Eek en Stephan de Borst enorm bedanken maar ook alle anderen die zich voor deze dag en voor Stichting Semmy hebben ingezet.

Zaterdagmiddag zijn Janneke, Wessel, Demi, Elles en ik naar de tennis gegaan om lunchpakketjes te maken voor de volgende dag. Daar was al een heel stel clubleden aan de slag om alle voorbereidingen te treffen. Steeds weer zijn we onder de indruk van alle inzet voor Stichting Semmy door onze tennisleden. De hele kantine stond vol brood, fruit, drinken etc voor de lunchpakketjes en dit alles is gesponsord door Henk en Gerda Huiskamp van C1000 Huiskamp Apeldoorn. Wat een ontzettend lieve, betrokken mensen, fantastisch! Enorm bedankt Henk en Gerda!

Zondagochtend gingen we na een kopje koffie en een woordje van Wilco op weg naar Amsterdam met 2 bussen; Happybusday en Happybus. Hierbij bedanken wij deze fantastische busorganisaties. Bij de ingang van het stadion werden we afgezet en liepen we naar de VU om de startbewijzen op te halen. Hier deed John (de vader van Semmy en oprichter van Stichting Semmy) en ook Dr. Kaspers een woordje. Wendy van Dijk was daar ook als ‘vriendin’ van Stichting Semmy en toonde haar oprechte betrokkenheid, wat een lieverd. Ze ging nog met Elles, Sanne, Marlin, Isa, Christi, Callis, Indy, Enzo, Rachelle en Demi op de foto. Daarna liepen we met minstens 400 mensen in St. Semmy shirts terug naar het plein voor het Olympisch stadion en kregen we een warming-up door Wendy en 2 andere sportinstructeurs. Ook ‘Lodewijk’ van ‘Eigen Huis en Tuin’ werd door Wendy het podium op geroepen en deed mee met de warming-up. Om half 12 gingen de lopers van start en na 30 minuten kwamen de eerste Stichting Semmy lopers al binnen. Na 45 minuten kwam de blauwe wolk van Stichting Semmy shirts binnen en al na 51 minuten kwamen Joey, Elles, Marlin en Demi het stadion binnen, wat ontzettend superknap, we zijn allemaal enorm trots op jullie!!

Onderweg vroegen supporters en marathonlopers of Joey, Elles, Marlin en Demi écht meeliepen en waren verbaasd want er liepen maar heel weinig kinderen mee. Echt een hele grote prestatie! Ook Oom Bob kwam al na 47 minuten het Olympisch Stadion binnen rennen, fantastisch! Zelfs Marjon, Berry , Gert Jan de G. en Roelinka waren binnen één uur binnen en niet eens kruipend zoals ze zelf wel hadden verwacht, heel knap gedaan! Wij zaten als één blok in blauwe Stichting Semmy shirts in het Olympisch Stadion te wachten op de binnenkomst van ‘onze lopers’ en waren ontdaan toen we de blauwe shirts binnen zagen komen, wat indrukwekkend! Helemaal als je dan ziet dat er ‘iemand van ons’ in dat blauwe shirt rent, we hebben ze over de finish geschreeeeeuwd! Toen ‘de kids’ het stadion binnenkwamen werd het ons even teveel, wat fantastisch om te zien, enthousiast zwaaiend naar het publiek, Demi met René en Andres, Elles met Marlin en GertJan B. en Joey met Henk, prachtig. Danique is zóóó zóóó trots op jullie, dat weten we zeker! En wat had Danique het prachtig gevonden om zelf mee te rennen, we zagen haar zo voor ons met haar fanatieke uitstraling, dit was juist iets voor haar.. maar het mag niet zo zijn… In de VU kwam er nog iemand naar me toe en zei dat ze tijdens de Run vooral aan al die kindjes zou denken die niet meer konden lopen terwijl ze dat zo graag wilden (zoals ik eerder had vermeld op Danique’s weblog). Het is fijn om te horen dat er zoveel lieve mensen zijn die zich echt proberen voor te stellen hóe erg dit voor een kind is. Ze heeft ook nog een lieve reactie achtergelaten op Danique’s weblog, bedankt!

Na de Run kregen alle lopers een medaille en hebben we nog even nagepraat buiten het Stadion, allen onder de indruk van wat ze gepresteerd hadden en waarvoor we daar waren, heel bijzonder. Rond half 2 zaten we alle 98 weer in de bus voor de terugreis naar Vaassen. Op de parkeerplaats hebben we nog een prachtige foto gemaakt van de 2 bussen en alle mensen die mee waren en in de kantine hebben we samen nog wat gedronken. Fotograaf Ronnie Hulshof had prachtige foto’s gemaakt die we op TV hebben bekeken en die je kunt bekijken op de website van onze tennisvereniging www.tckvaassen.nl

Als je op de volgende link klikt, kun je foto’s bekijken door de achternaam van de loper die je zoekt in te typen:

http://www.marathon-photos.com/scripts/event_entry.py?event=Sports%2FNFNL%2F2009%2FAmsterdam%2520Marathon&new_search=1&match=

Maandagochtend hebben Diana Bouwmeester en ik opgeteld hoeveel geld Elles, Joey en Demi hadden ingezameld. Henk Pol kwam het ingezamelde sponsorgeld van Joey brengen en we hadden weer een prachtig bedrag bij elkaar voor Stichting Semmy, maarliefst 742,50  Dit bedrag hebben wij overgemaakt naar het speciale rekeningnummer van de tennisvereniging voor Stichting Semmy, Een paar mensen maken zelf het geld over, (125,= + 10,= + 75,= ). In totaal hebben Elles, Joey en Demi dus 952,50 euro bij elkaar gelopen voor Stichting Semmy, supergoed gedaan!

Heel graag willen we alle lopers, sponsors en supporters ontzettend bedanken voor alles!!

One thought on “Run 4 Semmy

  1. lieve Christa en Rene,

    wat een voorrecht om zondag mee te mogen lopen in Amsterdam voor Stichting Semmy…nee, om voor jullie te mogen lopen. Samen met Tim ben ik gestart en de 7,5 km gelopen. Als start voor de training voor de marathon in Rotterdam..natuurlijk ook een sponsoractie voor stichting Semmy. De laatste ronde in het Olympisch stadion, bij het binnen lopen zag ik het blauwe vak al…koude rillingen… Het is voor een “buitenstaander” heel apart om alle emoties op zo’n dag mee te maken. Ik kende Danique niet echt, maar wat maakt ze veel los bij iedereen. Voor mij blijft het elke keer weer confronterend, het verdriet van al die mensen. Dat zal bij jullie niet slijten… Ik ben blij dat ik Rene en Demy heb zien finishen. Dan weet ik weer waar het allemaal om draait. Hoe gek het ook staat als ik het opschrijf….Zo mooi hoeveel mensen jullie een warm hart toe dragen, zo erg dat jullie op zondag daar moeten zijn.
    De eerste looptrainingen deze week al weer gehad…we gaan samen met Rene op naar Rotterdam. De individuele prestatie boeit niet, de reden wel..ik hoop een klein beetje te kunnen bijdragen om iets te kunnen betekenen voor jullie….
    Afgelopen zondag zal mij bijblijven, een indrukwekkende dag. Weet dat ik aan jullie denk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s