Dagboek van Danique 2004

FEBRUARI 2004

We zijn op zaterdagochtend om 8.00 uur naar Winterberg gereden. Er lag sneeuw, dus hop erheen. Om 11.15 waren we er en om 12.30 stonden we met 2 sleetjes  midden in de sneeuw. Prachtig weer, zon, en er was een sleetjeslift. Papa ging met Demi en Mama met Danique. Danique op schoot en het sleetje trokken we achter ons aan. Boven op de piste gingen we met z’n tweeën op het sleetje zitten en daar gleden we de berg af. Onderaan waren bobbels, prachtig vond je dat. Hobbel de bobbel zeiden we dan. Papa en Demi gingen steeds expres van het sleetje vallen, maar dat deden wij nog maar niet, daar was je nog iets te klein voor.

17 t/m 24 juli 2004

We gingen naar de camping Gulperberg Panorama in Gulpen, Limburg met de caravan van Opa en Oma, die brachten ons weg en bleven een paar dagen. We hadden een heel mooi plekkie en Demi ging soms helemaal alleen naar de speeltuin spelen, die was ongeveer 30 meter verderop, achter de struikjes. Danique ging soms ook mee en dan ging Mama ook maar even mee. Demi en Danique hadden daar ook een vriendinnetje, Lieke heette ze. Ze had hele mooie staartjes en ze hebben samen met de poppen en de buggy’s gespeeld. Om 19.00 uur gingen we iedere avond naar Aartje Twinkel kijken. Daar gingen we liedjes zingen. Die van “Theo Theo , wat raar, je haalt de letters, de letters door elkaar”, zeg een woord met een O, trololo trololo trololo, dom dom dom oh wat dom dom dom oh wat dom dom doe niet zo stom”, zo ging ’t liedje en we gingen met heel veel kindjes dansen, heel leuk. Er was ook een heel mooi zwembad bij de camping en een springkussen. Ook gingen we veel in Gulpen zwemmen, heel groot zwembad met 5 buitenbaden en een subtropisch binnenbad. Papa zei dan steeds, “het water is niet koud, het water is STEENkoud”! Dan moesten we heel erg lachen. Danique vindt koud water nog niet echt leuk. Binnen op de hoge glijbaan dat is het leukst of in de stroomversnelling.

25 juli 2004

Danique vindt grapjes maken erg leuk. Ze gaat voor je staan en zegt dan BOE. Als je dan doet of je schrikt, ligt ze helemaal in een deuk van het lachen.

De plasjes en de poepjes gaan nu bijna altijd op de WC. We staan op het punt om je geen luier meer om te doen. Als je dan op de WC zit zeg je altijd met grote ogen: POEP of je nu alleen een plas doet of ook echt moet poepen, je moet dan heel erg lachen. Ook zeg je dan “gaat heeeeeel erg tinken, ga maar even weg. Als ik dan weg ben en je bent klaar dan roep je heeeel hard KLAAAAAA., ik heb poepie daaan.

We waren even bij Joey en hij wilde je laten schrikken en zei BWUHHH, jij draaide je om zonder te schrikken en zei evenhard tegen Joey ook BWUHHH, Joey schrok er wel van want die had dat niet verwacht van zo’n kleine meid. Was erg leuk om te zien.

Demi zet Danique nog vaak in de rode (baby) schommel en draait het touw dan zo vaak rond dat Danique helemaal doldraait, wel 20x. Ze schatert het uit en vindt het allemaal prachtig en Demi ook.

Als we bij TG en Jam zijn wil Danique altijd Kindercola. Ze zegt dan : Mag ik Kindehcoooola?? Ze kijkt dan heel vragend. Als we al richting Fazantstraat lopen begint ze er al over. En de zwartwitsnoepjes in de kast, is zo ook gek op.

Je zegt ook heel vaak : “ik vind jou lief”, als ik tout ben vin jij mij nie jief he?

Als je een vraag hebt gesteld zeg je er ook heel vaak achteraan : Ja toch?

Op een fietsje rondtrappen begint een beetje maar het liefst sjees je nog rond op het kleine fietsje met groen en oranje van de stort, dat noem je de crossmooootoooor, dat zegt Joey ook altijd. Soms zit je ook bij Demi achterop de bagagedrager van de skelter met je voetjes op de schroefjes van de wielen en de handjes onder het zadel. Beetje eng maar wel leuk om te zien.

25 november 2004

Dinsdag fietsten we terug van Opa en Oma naar huis en Danique zei : Waa’s de maan nou? Boven Kempes ziet ze ‘m meestal en nu zei ze : Waa’s de amdere maan nou? Mama zei, er is maar één maan, waarop Danique zei. Waa’s de maan dan met ‘tukje d’raf? Ja, hoe legt mama je dat nou toch uit.

Wat je nu ook steeds zegt is : Mama, kijk is wat ik kan? Dan steun je met 2 handen op stoelleuningen en doe je je voetjes van de vloer. Kijk is wat ik kan!

Sinds een maandje ben je fanatiek aan het fietsen, echt rondtrappen op je rood/gele fietsje. We fietsen nu met z’n vieren, ieder op z’n eigen fiets en ’t is erg schattig om te zien hoe fanatiek en snel je met je beentjes rondtrapt om ons bij te houden. Je fietst al heel snel en goed, razendsnel natuurlijk.

Sinds een paar maandjes doen we altijd Wangetje Wangetje. Je komt dan met hele grote ogen naar me toe en gaat op m’n schoot zitten en zegt dan heeeeel vragend: “weet je wat wij nog heeelemaaw niet edaan hebben vandaag??? Dan een hele diepe zucht en dan heel verrassend zeg je : Wangetje Wangetje. Dan doe we dat dus, daarna neusie neusie en dan een kussie. Dan is het goed en spurt je weer weg. Je loopt nog altijd hard, al is het een klein stukje van de keuken naar de kamer,x85 altijd rennen.

Op het Kwetternest gaat het supergoed. Donderdag de 20e vroeg de juf op school : wie durft er helemaal alleen midden in de kring een liedje te zingen?  En Danique zei : Ikke! Je zong Poesje Elle trek is aan de belle, trek is aan het touw, dag meneer

(het is eigenlijk mevrouw maar dat zing je altijd verkeerd hi) .. Klimmen we naar boven, topje van de mast, hou die kleine dikzak vast Ene Tweeje  LOS.  De juffen hadden heel erg om je gelachen. Het maakt je allemaal niets uit, je bent heel makkelijk.

Sinterklaas kwam 2 weken geleden aan. Je vindt het allemaal leuk. Je geeft handjes aan de Sint en de pieten en je vroeg, waar’s ’t paardje nou? Knap dat je dat dan vraagt en daaraan denkt.  ’t Paardje had het koud en ging niet mee, zei mama toen.

Je vindt het heel erg leuk om op TV naar Dora op Nickelodeon te kijken. Als Dora zegt : “zeg Kaart” dan roep je heel hard in je eentje “Kaart”. En als Dora zegt : “als je Zwieber de Vos ziet, roep dan heel hard Zwieber en dan roep je heel hard Zwieber. Dat klinkt dan zo leuk, ik moet dan altijd erg om je lachen.

Als ik een beetje boos op je ben (omdat je soms niet zo goed luistert en gewoon doet wat je zelf wilt) dan kijkt mama soms een beetje boos. Je vraagt dan altijd direct met die grote blauwe oogje “Waarom kijk je so boos?” Ik moet dan altijd oppassen dat ik niet begin te lachen. Papa heeft dat ook als je zit te eten. Warm eten gaat niet altijd even goed, we moeten nog weleens boos op je worden, je even naar de gang doen voordat je gaat eten. Als we dan boos kijken vraag je ook a
ltijd; waarom kijk je so boos? Papa mag dan ook niet lachen maar het is heel moeilijk. Als je geen zin in eten hebt verzin je altijd dat je moet plassen of  poepen terwijl je weet dat dat eigenlijk niet  mag onder het eten, maar je zegt dan dat je heel heel heel heeeeeeel nodig moet, zo zeg je dat ook echt.

Laatst zaten D & D samen in bad, Demi nam Danique op schoot en ging achterover leunen en daar moesten jullie allebei heel hard om schateren. Als jullie uit bad moeten willen jullie geen van beide. Dan doen jullie eerst iene miene mutte, maar dat schiet ook niet op en dan doet mama een spelletje met om en om een moeilijke vraag. Wie de vraag dan fout heeft moet eruit. Welke kleur auto heeft Opa Bart. Hoeveel jaar is Joey. Jullie hebben het heel leuk samen, erg leuk.

Papa gaat voordat jullie in bad gaan altijd met jullie stoeien boven of verstoppertje spelen. Het is heel leuk als je jullie dan hoort tellen op de overloop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s